Milli Eğitim Vakfı İlkokulu

WEB https://pendikmev.meb.k12.tr
Adres : Fatih Mahallesi İmamı Azam Caddesi No 22 PENDİK / İSTANBUL Pendik Minibüs duraklarından Esenyalı Minibüsü, İETT 133 ve 133TK nolu otobüsler Dörtyol Durağı, Kartal Metro Hattı KM11 , KM14
VİZYON : Çocuklarımızın hayallerinin buluştuğu eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmak.
MİSYON : Türk Tarih bilinci ile geleceğe yön veren, mevcut imkânları en etkin ve verimli şekilde kullanarak, Bilim, sanat ve kültürel değerler ışığında; kendi bilgi ve becerilerinin farkında, Anayasal düzeni ve demokrasiyi özümsemiş, dürüst, saygılı, çalışkan, Milli ve Manevi değerlere önem veren, çok yönlü düşünebilen, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını bilen, zorluklarla karşılaştığında çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Öğrenci :2047
Öğretim Şekli :ikili öğretim
Saatler : Sabahçı Öğrenciler: 08:00 - 12:50 Öğleci Öğrenciler: 13:10 - 18:00
Isınma : doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Pendik Minibüs duraklarından Esenyalı Minübüsü, İETT 133 ve 133TK nolu otobüslerden Dörtyol Durağında inerek ayrıca Kartal Metro Hattı "KM11" ve "KM14" nolu otobüsler ile ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri : İstanbul´un büyük ilçelerinden olan Pendik´ de bulunan okulumuz, Esenyalı bölgesinde yer almaktadır. Pendik´in Tuzla ile sınırında bulunmakta ve çevreyoluna 1 km uzaklıktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Pendik Merkeze 7 km uzaklıkta
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Geleneksel Çocuk Oyunları, Futbol Turnuvaları, Yetenek Taramaları
Bilimsel Etkinlikler : Bilim Merkezlerine Ziyaretler, Bilimsel ve Deneysel Gösteriler
Proje Çalışmaları : Misafirim Öğretmenim Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, İhtiyaç Sahibi Anadoludaki Okullar ile Kardeş Okul Projesi, Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var Projesi